Actueel

 

 

Fact-based wielertraining

Aankomend seizoen ga ik met Today’s Plan werken als coaching platform. Ik zocht al een tijdje naar een goed systeem om mijn proces verder te stroomlijnen (workout creatie, loadsimulatie, planning, etc.) en communicatie met de renners (o.a. fileoverdracht, renners day-to-day meer insight geven in hun prestaties, etc.) te verbeteren. Na het testen van een aantal pakketten op een aantal dimensies kwam Today’s Plan er als winnaar uit.

 

Waarom dan Today’s Plan? Today’s Plan (Australië) is een relatief nieuwe speler op de markt voor cycling analytics. Als ik zie hoe snel ze nu al op een bepaald niveau zitten t.o.v. een pakket als TrainingPeaks (wat al jaren nauwelijks innoveert) is dat alleen al aanleiding om voor Today’s Plan te kiezen.

 

Bovendien is het contact met Today’s Plan laagdrempelig en je krijgt zeer snel antwoord op je vragen. Een Skype sessie? Geen probleem. Afgelopen week werd ik ook al verteld dat ze een mooie aankondiging zouden gaan doen, maar dat moest nog geheim blijven (Team Sky, zie onder).

 

En ja, er zijn nog genoeg features die ik erin zou willen hebben en verbeterd zou willen zien, maar met de gisteren (14-9-2016) aangekondigde partnership met Team Sky heb ik er vertrouwen in dat dit zeker een boost gaat geven aan een nieuwe versnelling van features en verbeteringen die verwerkt gaan worden. Dat laatste past ook zeker bij mij en mijn idee over VeloPower; continu bezig om verbeteringen door te voeren en fact-based te kijken naar prestatieverbetering.

 

Het mooie is dat ik met Today’s Plan de kosten voor de renner laag kan houden. Dat is een belangrijk keuzecriterium geweest, omdat ik vind dat iedere renner voor een faire prijs toegang moet krijgen tot fact-based trainingsbegeleiding en coaching om beter te worden en doelen te bereiken. Zie de pagina trainingspakketten met de mogelijkheden. No brain, no gain.