Blog

 

 

Fact-based wielertraining

Sinds een aantal weken is het mogelijk om je aerobe en anaerobe drempel (zowel qua wattage als qua hartslag) te bepalen met de BSX Insight (Gen 2). Met behulp van deze  twee waarden brengen we je trainingzones in kaart. De trainingzones vormen de leidraad voor de intensiteit van je trainingen. Het grote voordeel van de BSX Insight is dat je geen vervelende prikken krijgt zoals bij een lactaatmeting.

De BSX Insight is net als de Moxy Monitor een NIRS apparaat en meet de zuurstofverzadiging in de spier (in dit geval de kuit). Het verschil met de Moxy Monitor is dat na afloop van de test je zuurstofverzadigingscurve (zie onderstaande Figuur) naar de server van BSX wordt gestuurd waar je aerobe en anaerobe drempel worden berekend.

Cycling-Oxy-Example

Bron foto: BSX Insight

Hoe kan dat? De zuurstofverzadigingscurve bij een zogenaamde 'steptest' (elke 3 minuten wordt het wattage verhoogd) blijkt sterk samen te hangen met de lactaatcurve. Met behulp van een algoritme worden vervolgens de waarden bepaald.

Wil jij ook je trainingzones bepalen maar dan zonder die vervelende prikken? Bel: 06-14379649 en vraag naar de mogelijkheden.